Zapomeňte na kupované buřty plné housky a barviv a udělejte si vlastní domácí buřty. Z masa!
Na domácí buřty budeme potřebovat
- kilo předního hovězího masa
- kilo zadního hovězího masa
- 2 kila vepřového výřezu
- kilo vepřového bůčku ( tučného)
- 1/4 kila polohrubé mouky
- asi půl litru vody
- pepř, sůl a červenou papriku
- drcený kmín ( na kilo masa gram kmínu)
- paličku třeného česneku
- tenká střeva
Recept
- oba druhy vepřového jemně umeleme na mlýnku
- vmícháme vodu a koření a vytvoříme jemnou pastu
- tučný bůček pokrájíme na kousky asi půl centimetru velké
- v případě, že máme málo tučný bůček použijeme uzenou slaninu
- vmícháme do hotové hovězí spojky
- pokrájíme vepřový výřez na jemno, a vmícháme do směsi
- hmota by měla být spíše tekutější, aby nám ve střevech nevznikaly bubliny
- udíme ve vyhřáté troubě asi 3 hodiny
- pak dovaříme asi půl hodiny v horké vodě
- propícháme buřty a znovu dáme do udírna asi na půl hodiny