Domácí buřty

Zapomeňte na kupované buřty plné housky a barviv a udělejte si vlastní domácí buřty. Z masa!

Na domácí buřty budeme potřebovat

  • kilo předního hovězího masa
  • kilo zadního hovězího masa
  • 2 kila vepřového výřezu
  • kilo vepřového bůčku ( tučného)
  • 1/4 kila polohrubé mouky
  • asi půl litru vody
  • pepř, sůl a červenou papriku
  • drcený kmín ( na kilo  masa gram kmínu)
  • paličku třeného česneku
  • tenká střeva

Recept

  • oba druhy vepřového jemně umeleme na mlýnku
  • vmícháme vodu a koření a vytvoříme jemnou pastu
  • tučný bůček pokrájíme na kousky asi půl centimetru velké
  • v případě, že máme málo tučný bůček použijeme uzenou slaninu
  • vmícháme do hotové hovězí spojky
  • pokrájíme vepřový výřez na jemno, a vmícháme do směsi
  • hmota by měla být spíše tekutější, aby nám ve střevech nevznikaly bubliny
  • udíme ve vyhřáté troubě asi 3 hodiny
  • pak dovaříme asi půl hodiny v horké vodě
  • propícháme buřty a znovu dáme do udírna asi na půl hodiny

Napsat komentář