Některé zabijačkové pochoutky bez zabijačky spácháte těžko. Ale najdou se i takové, které zvládnete pohodlně doma, v kuchyni. Mezi ně patří i domácí paštika. Při zabijačce všechny suroviny dodá sice sám poražený čuník, na druhou stranu se vůbec nejedná o neobvyklé suroviny, a koupíte je úplně běžně v každém řeznictví.
Domácí paštika zhruba za hodinu
Pokud tedy máte dost kupovaných paštik (nejistého původu, složení plného Éček), je na čase pokusit se paštiku spáchat doma. Není to nic složitého , její příprava Vám zabere asi hodinku, a je velmi jednoduchá. Stejně jednoduchý je výčet surovin – potřebujete vepřová játra, plecko a slaninu (celý recept na domácí paštiku) , a běžné koření. Jako neocenitelný pomocník se opět ukázal silný tyčový mixér, který v tomto případě pohodlně nahradil mlýnek na maso. A jak se nám domácí paštika povedla? Fotky napoví.