Pečený bůček pro milovníky diety

Od jednoho milovníka vepřového pečeného bůčku jsme dostali několik fotografií, jak ho pečou u nich doma. Pokud ale čekáte pekáček přetékající omastkem a kousky do zlatova vypečeného vepřového bůčku jak plavou ve vlastním sádle – tak budete překvapeni.  Pečený bůček je doslova v obležení zeleniny – rajčat, papriky a cibule. Takže se vlasntě jedná o super zdravé a dietní jídlo. Díky množství zeleniny by se také mohlo říci, že jde o zeleninu s bůčkem  –  a to už zní zdravě samo o sobě 🙂

Recept na pečený bůček

Postup jeho přípravy je dost podobný klasickému receptu na pečený bůček, a liší se jen v detailech :

  • asi kilo vepřového bůčku ( s kostí i bez)
  • velká cibule a 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř a kmin
  • rajčata, papriky a mrkev

v zapékací misce nebo pekáči dáme maso do trouby na 150 stupňůpodlijeme trochu vodou , maso osolíme a přidáme kořenínecháme vypéct trochu sádla,  a teplotu zvýšíme na 180 stupňůpečeme asi 30 minutpak přidáme na kolečka pokrájená rajčata, papriku a česneknezapomeneme na cibulimaso musí být zeleninou zcela pokrytostáhneme teplotu v troubě na 150 stupňůzelenina pustí šťávu, není třeba dolévat vodoupečeme pomalu dokud není bůček měkký a maso nejde od kostipodáváme s chlebem nebo brambory

1 komentář u „Pečený bůček pro milovníky diety“

  1. Bůček je to nejlepší a přitom zdravé „bílé maso“. „Když už maso, tak JEZTE BÍLÉ MASO“, stále doporučují dietáři. Ráda je poslechnu.

    Odpovědět

Napsat komentář