Od jednoho milovníka vepřového pečeného bůčku jsme dostali několik fotografií, jak ho pečou u nich doma. Pokud ale čekáte pekáček přetékající omastkem a kousky do zlatova vypečeného vepřového bůčku jak plavou ve vlastním sádle – tak budete překvapeni. Pečený bůček je doslova v obležení zeleniny – rajčat, papriky a cibule. Takže se vlasntě jedná o super zdravé a dietní jídlo. Díky množství zeleniny by se také mohlo říci, že jde o zeleninu s bůčkem – a to už zní zdravě samo o sobě 🙂
Recept na pečený bůček
Postup jeho přípravy je dost podobný klasickému receptu na pečený bůček, a liší se jen v detailech :
- asi kilo vepřového bůčku ( s kostí i bez)
- velká cibule a 3 stroužky česneku
- sůl, pepř a kmin
- rajčata, papriky a mrkev
v zapékací misce nebo pekáči dáme maso do trouby na 150 stupňůpodlijeme trochu vodou , maso osolíme a přidáme kořenínecháme vypéct trochu sádla, a teplotu zvýšíme na 180 stupňůpečeme asi 30 minutpak přidáme na kolečka pokrájená rajčata, papriku a česneknezapomeneme na cibulimaso musí být zeleninou zcela pokrytostáhneme teplotu v troubě na 150 stupňůzelenina pustí šťávu, není třeba dolévat vodoupečeme pomalu dokud není bůček měkký a maso nejde od kostipodáváme s chlebem nebo brambory
Bůček je to nejlepší a přitom zdravé „bílé maso“. „Když už maso, tak JEZTE BÍLÉ MASO“, stále doporučují dietáři. Ráda je poslechnu.