Domácí zabijačka není rozhodně pouze česká záležitost, jak by se někomu mohlo zdát. To, že idylické obrázky řezníka a zabíjačky ze zasněžené vesnice maloval Josef Lada neznamená, že jinde zabíjačka nemají. Ale pozor, chyba lávky. Domácí zabíjačka je zdá se doma i jinde. Důkaz toho jsou fotky, které nám poslal Patrik Šimekovi. Porážku jejich čuníka, odhadem 180-ti kilového, nám krásně nafotil krok za krokem. Za fotky moc děkujeme, jsou krásné.
Zabijačky mohou být trochu rozdílné
Člověk by řekl, že taková zabíjačka probíhá všude stejně, ale chyba lávky. Dozvěděli jsme se třeba, že v Bystřičce u Martina se nedělá klasická černá zabíjačková polévka. Naopak na zabíjačce dělají polévku, která se hodně podobá naší zelňačce (viz text Zelňačka s klobásou ala Pohlreich )- kapustnicu. Od Patrika máme slíbené fotky, jak jí u nich dělají . Už se těšíme.