Jaký je rozdíl mezi domácí jitrnicí a jitrnicí ze supermarketu ? Většinou bohužel propastný – domácí je prostě domácí, a je fajn, když víte co jíte 🙂 A platí to nejen pro domácí zabijačku. Pokud jste někdy ochutnali mléko od farmáře, a ne tu odstředěnou bílou vodu z krabice, jistě to chápete . Stejný rozdíl bude i u výrobků z mléka ( viz článek o výrobě domácího sýra ) . Dostali jsme zajímavý typ na další kurz, kde se můžete jednotuše a sami přesvědčit o tom, že vyrobit domácí sýr z tvarohu není zas až tak těžké …

Možná by Vás zaujal kurz výroby domácích sýrů , tentokrát na téma: Sýry z tvarohu

Kdo umí tvaroh, umí i sýr…lahodným proměnám tvarohu na sýr vás naučí Marjánka na jednodenním semináři Co jsou zač tvarohové sýry? Někdo si představí pořádně uleželý tvaroh zalitý pivem v hrnečku za oknem, jiný Valencay- oba mají pravdu :o) sýry z tvarohu jsou velmi rozmanité a mezi ně patří nejen luxusní francouzské sýry, jako například Neufchatel nebo Valencay, ale třeba i všem známé Tvarůžky…těšte se na seminář, který bude pestrý nejen co se chutí týká… :o)

Kurz je vhodný i pro úplné začátečníky , a dozvíte se třeba i to, proč nejde pro výrobu domácího sýra použít mléko nebo tvaroh ze supermarketu …

Základní surovinou na výrobu tvarohových sýrů je poctivé mléko od farmáře nebo z mlékomatu, z toho je velmi snadné vyrobit tvaroh a pak za pomoci různých mlékázenských kultur, a odlišností v samotné výrobě i za různých podmínek zrání vznikají sýry nečekaných chutí i vůní :o)
Kurzy jsou dva – jeden 1.listopadu v Roztokách u Prahy , druhý pak 20.září v Moravských Bořeticích

Domácí sýr z tvarohu 2

Domácí sýr z plísní
Sýr z domácího tvarohu

Komentujte

avatar
  Odebírat  
Upozornit na