Pálivý salám

Domácí salám

Na výrobu pálivého salámu budeme potřebovat 1,4 kg předního libového hovězího masa, 1,4 kg zadního hovězího masa, 2,2 kg vepřového boku bez kůže, 0,3l vody, na 1kg salámu pak 28g soli, 6g sladké papriky, 4g pálivé papriky, 1,5g třeného česneku, 1g muškátového oříšku, umělá střeva o průměru 55mm Příprava pálivého salámu Nasolené a proleželé přední … Číst dál

Suchý salám

Domácí salám

Na suchý salám potřebujeme 2,3 kg vepřové plece bez kůže, 1,3 kg hovězího zadního masa, 1,4 kg sádla, 0,2 litru vody na vymíchání spojky, na 1kg salám,u pak 25g soli, 1g třeného česneku, 3g bílého pepře, 1,25g kmínu, dále pak umělá střeva o průměru asi 50mm Příprava suchého salámu Vepřovou plec nakrájíme na kostky, přidáme … Číst dál

Venkovský salám

Domácí salám

Na výrobu venkovského salámu potřebujeme 2,5kg libového hovězího masa, 1,7 kg tučnějšího vepřového ořezu bez kůže, 03 kg vepřové kůže, 0,5 kg vepřového sádla, 60g polohrubé mouky, 0,5 l vody, na 1kg salámu pak 30g soli, 2g pepře, umělá salámová střeva o průměru 40-45mm Příprava venkovského salámu Nasolené a proloželé hovězí maso umeleme na jemno … Číst dál