Když ještě nože bývaly nože

Kvalita nože je zásadní

Kdo někdy viděl na zabijačce některéhos starých řezníků, byl vždycky unesen tou jednoduchostí a lehkostí, s jakou mu jde práce od ruky při porážce pašíka a hlavně porcování masa.  Určitě – svoji roli hrají nepochybně léty praxe získané zkušenosti, ale co má určitě obrovský vliv na celkový výsledek je nůž, se kterým řezník pracuje. Také … Číst dál

Čím krájíte vy?

Kvalitní nože

Nejsme řezníci a nože které používáme by se tady daly hodnotit spíš jako kuchyňské než jako čistě řeznické nože. Určitě toho nakrájí víc v kuchyni při běžném provozu než při porcování vepřových půlek. Jenže stejně je používáme. Důvod je jediný – prostě fungují líp. Vždycky mi udivovalo s jakou lehkostí řezníci porcují maso , jak snadno jim … Číst dál