Zahradní gril s udírnou

Zahradní gril s udírnou

Co se týče přípravy zabijačkových dobrot a vepřového obecně, hodně lidí na to kouká hodně úzce, s klapkami na očích. Tak nějak mezi lidmi panuje názor, že pokud nebydlí na „echt“ vesnici a prase jim nechrochtá v chlívku, nemají šanci něco z tohohle ranku vůbec připravit.  Ruku na srdce, kolik opravdu těch opravdových zemědělců dneska vlastně vůbec ještě … Číst dál

Škvaření sádla na grilu

Škvaření sádla

O víkendu jsme zjistili, že nám dochází sádlo. Což je podle mého katastrofa – všelijaké rostliné tuky se v české kuchyni použít snad ani nedají.   Na druhou stranu škvařit sádlo doma na kamnech znamená, že celý dům bude od škvaření vepřového sádla cítit hezkých pár hodin po dokončení. Protože ale letošní zima vůbec jako zima nevypadá, je … Číst dál