Buřty z masa ? Tuhle chuť neznáte

Domácí buřty - vepřové maso

Udělat si domácí buřty nebo špekáčky nás napadlo koncem tohoto týdne. Spuštěčem rozhodnutí byl leták zastrčený v naší poštovní schránce společně s novinami. Jeden nejmenovaný řetezec nabízí „Hezky česky“ špekáčky, které označuje jako výběrové, za 68,50 Kč za kilo. Nebyli jsme si jistí surovinami potřebnými k výrobě špekáčků, ale mlhavě jsme vzpomínali, že hlavní surovinou … Číst dál

Domácí buřty

Domácí buřty - vepřové maso

Zapomeňte na kupované buřty plné housky a barviv a udělejte si vlastní domácí buřty. Z masa! Na domácí buřty budeme potřebovat kilo předního hovězího masa kilo zadního hovězího masa 2 kila vepřového výřezu kilo vepřového bůčku ( tučného) 1/4 kila polohrubé mouky asi půl litru vody pepř, sůl a červenou papriku drcený kmín ( na … Číst dál

Řeznické buřty

Domácí buřty

Na výrobu řeznických zabijačkových buřtů (špekáčků) budeme potřebovat… Ingredience 3 kila zadního hovězího 1 kilo vepřového výřezu 2 kila sádla nebo velmi tučného bůčku krupice na zahuštění 1 palička česneku 10 g červené papriky sůl a pepř vodu na vymíchání spojky sladkou papriku na dobarvení buřtů Postup výroby řeznických buřtů hovězí maso umeleme na jemno … Číst dál