Na zabijačkovou polévku potřebujeme
- 3 litry vývaru z vařeného masa
- půl kilo vepřového laloku
- půl litru vepřové krve
- 100g vepřových škvarků
- 100 g velkých vařených krup
- 50g cibule
- sádlo na osmažení cibule
- třený česnek
- sůl, pepř, majoránka, nové a polévkové koření
Postup
Vepřovou krev rozmícháme a přes hustý cedník vlijeme za stálého míchání do vařícího vývaru a krátce povaříme. Vařené kroupy propláchneme studenou vodou, necháme okapat a přidáme do práce společně s utřeným česnekem a solí, drobně nakrájenou smaženou cibulkou, majoránkou a novým kořením. Doplníme na kostičky pokrájeným vařeným lalokem ( můžeme nahradit ovarovým kolenem – pokud jsou kolena příliš tučná a jinak bychom je nevyužili) a škvarky. Zamícháme a krátce povaříme, podle potřeby dochutíme.