Na ovarovou tlačenku budeme potřebovat
- 4,5 kg vepřového ramínka bez kůže a kostí
- 0,5 kg vepřové kůže
- 1,25l nemastného vývaru z masa
- na kilo nálevu tlačenky 25g soli, 2g pepře, 0,1 g hřebíčku
Postup
Čerstvé ramínko bez kůže a kostí předvaříme do poloměkka a nakrájíme. Dobře rozvařené kůže umeleme na jemno, do připravené nádoby vložíme na kostky krájené ramínko, umleté kůže, přilijeme masový vývar, osolíme a okořeníme podle chuti. Do této tlačenky se velmi často přidávají odkrájené kusy z ovarového kolene, která by při dopékání nemusely vapdat úplně dobře na talíři.
Plníme do připravených obalů, dobře zavážeme a vaříme asi při 90 stupních 2-3 hodiny. Po uvaření opláchneme a necháme na řeznickém válu vychladnout.
Více zde: https://www.zabijacky.cz/recepty-na-zabijacku/tlacenka/ovarova-tlacenka/