Škvarková pomazánka

Recept na škvarkovou pomazánku je velmi jednoduchý, a zvládne jej určitě každý.

Na 0,5 kg škvarků budeme potřebovat:

  • dvě velké cibule
  • pepř a sůl
  • plnotučnou hořčici
  • kyselou okurku ( možno i sterilizovanou)
  • dvě na tvrdo uvařená vajíčka

Děláme škvarkovou pomazánku

Vepřové škvarky ( studené) rozemeleme v mlýnku na maso. Můžeme je mlít relativně na hrubo, škvarková pomazánka se tak i obvykle dělá. Namleté škvarky pak doplníme o nastrouhanou kyselou okurku a na jemno nakrájenou cibuli. Podle chuti osolíme a opepříme, a přidáme plnotučnou horčici – asi tak dvě polévkové lžíce.  Směs dobře promícháme, pomazánka musí být homogenní směs. Pak přidáme na drobno na krájená vajíčka, znovu promícháme, a necháme odležet

Škvarkovou pomazánku podáváme s chlebem, a pochopitelně s pivem. Studeným 🙂

 

Napsat komentář