Recept na škvarkovou pomazánku je velmi jednoduchý, a zvládne jej určitě každý.
Na 0,5 kg škvarků budeme potřebovat:
- dvě velké cibule
- pepř a sůl
- plnotučnou hořčici
- kyselou okurku ( možno i sterilizovanou)
- dvě na tvrdo uvařená vajíčka
Děláme škvarkovou pomazánku
Vepřové škvarky ( studené) rozemeleme v mlýnku na maso. Můžeme je mlít relativně na hrubo, škvarková pomazánka se tak i obvykle dělá. Namleté škvarky pak doplníme o nastrouhanou kyselou okurku a na jemno nakrájenou cibuli. Podle chuti osolíme a opepříme, a přidáme plnotučnou horčici – asi tak dvě polévkové lžíce. Směs dobře promícháme, pomazánka musí být homogenní směs. Pak přidáme na drobno na krájená vajíčka, znovu promícháme, a necháme odležet
Škvarkovou pomazánku podáváme s chlebem, a pochopitelně s pivem. Studeným 🙂