Játrová tlačenka

Na výrobu játrové tlačenky budeme potřebovat

  • 3,5 kg vepřového ramínka bez kůže a kostí
  • 1kg vepřových jater
  • 0,5 kg vepřové kůže
  • 0,8 litru netučného vývaru z vařeného masa
  • 50g cibule
  • na kilo hmoty tlačenky pak asi 25g soli, 2g bílého pepře
    0,3g kmínu, 0,1g muškátového květu

Postup

Očištěné vepřové ramínko uvaříme do poloměkka  masa nakrájíme na malé kostičky. Vepřová játra nakrájíme na plátky, spaříme horkou vodou a nakrájíme také na asi 2cm kostičky. Do měkka uvařené vepřové kůže umeleme na mlýnku na jemno, do velké nádoby vložíme nakrájené maso, játra, umleté kůže, vařený vývar, drobně nasekanou a do zlatova usmaženou cibuli, osolíme, okořeníme a promícháme.

Plníme do připravených obalů, které pečlivě zavážeme, vložíme do vařící vody a vaříme asi 3 hodny při 85 stupních. Po vyjmutí pak tlačenku propícháme, aby ušel vzduch , omyjeme studenou vodou a necháme vychladnout.

Napsat komentář