Bůčková tlačenka

Na 5 kg bůčkové tlačenky budeme potřebovat

  • 3,5 kg vepřového boku
  • 1kg vepřového ořezu
  • 0,5 kg vepřových kůží
  • 0,5 litru vepřové krve
  • 0,5 litru vývaru z masa
  • 50g cibule
  • 30g soli, 2g pepře, 0,5g nového koření
  • 0,2 g majoránky, třený česnek – to vše na 1 kg váhy tlačenky

Postup

Do poloměkka uvařený vepřový bok a vepřový ořez necháme vychladnout, pak bůček vykostíme a i s ořezem nakrájíme na kostky. Do měkka vařené vepřové kůže umeleme na jemno, smícháme s pokrájeným masem, vývarem i procezenou krví, přidáme strouhanou cibuli, osolíme, okořeníme a dobře promícháme, pak plníme do připravených obalů. Tlačenky pak vaříme 2-3 hodiny ve vodě teplé asi 90 stupňů, uvařené je opláchneme a necháme zvolna vychladnout.

Napsat komentář