Na výrobu řeznických zabijačkových buřtů (špekáčků) budeme potřebovat…
Ingredience
- 3 kila zadního hovězího
- 1 kilo vepřového výřezu
- 2 kila sádla nebo velmi tučného bůčku
- krupice na zahuštění
- 1 palička česneku
- 10 g červené papriky
- sůl a pepř
- vodu na vymíchání spojky
- sladkou papriku na dobarvení buřtů
Postup výroby řeznických buřtů
- hovězí maso umeleme na jemno a společně s kořením, krupicí a vodou umícháme do homogenní spojky
- až přidáme pak přidáme mletý vepřový výřez ( případně vepřové koleno)
- sádlo nebo tučný bůček nakrájíme na kostky cca 0,5 cm
- vmícháme do spojky
- plníme do silnějších střívek, vážeme cca po 10 cm
- dáme do teplé udírny asi na 2-3 hodiny
- pak povaříme v horké vodě dalších 30 minut
- znovu doudíme ( necháme oschnout) dalších 30 minut