Sladkou papriku používáme při výrobě klobás celkem rutinně, ale ui paprikové klobásy s ní opravdu šetřit nebudeme 🙂
Ingredience na paprikové klobásy
- kilo předního hovězího
- kilo vepřovýho výřezu
- 2 kila vepřového plecka
- vodu na hovězí spojku
- na kilo směsi pak 5g papriky
- 3 g pepře
- gram mletého kmínu
- dva stroužky česneku
- vepřová střeva
Postup
- hovězí maso umeleme na jemno na mlýnku
- přidáme koření a vodu a vymícháme jemnou pojivou spojku
- vepřové maso pokrájíme na hrubo na kostky cca 1cm velké
- promícháme s hovězí spojkou do homogení hmoty
- plníme do připravených vepřových střev po cca 200 gramech
- udíme asi 3 hodin ve vlažném kouři
- pak dovaříme asi půl hodiny v 90-ti stupňové vodě
- následně pak udíme dalších 5 hodin