Papriková klobása

Sladkou papriku používáme při výrobě klobás celkem rutinně, ale ui paprikové klobásy s ní opravdu šetřit nebudeme 🙂

Ingredience na paprikové klobásy

  • kilo předního hovězího
  • kilo vepřovýho výřezu
  • 2 kila vepřového plecka
  • vodu na hovězí spojku
  • na kilo směsi pak 5g papriky
  • 3 g pepře
  • gram mletého kmínu
  • dva stroužky česneku
  • vepřová střeva

Postup

  • hovězí maso umeleme na jemno na mlýnku
  • přidáme koření a vodu a vymícháme jemnou pojivou spojku
  • vepřové maso pokrájíme na hrubo na kostky cca 1cm velké
  • promícháme s hovězí spojkou do homogení hmoty
  • plníme do připravených vepřových střev po cca 200 gramech
  • udíme asi 3 hodin ve vlažném kouři
  • pak dovaříme asi půl hodiny v 90-ti stupňové vodě
  • následně pak udíme dalších 5 hodin

Napsat komentář