Debrecínské párky

Na debrecínské párky budeme potřebovat

(na 1 kg hotových párků )

  • 0,5kg vepřového boku
  • 0,2 kg vepřového ramínka
  • 0,2 kg předního hovězího masa
  • 0,1 kg tučného vepřového výřezu
  • 30g hrubé mouky
  • 5g mletého pepře
  • 20g mleté sladké papriky
  • 5g mletého kmínu
  • 1,5g třeného česneku
  • 2 g mleté pálivé papriky
  • skopová střívka na klobásy

Postup

Hovězí maso umeleme přes desku s otvory o průměru 2mm a vymícháme s 50ml vody. Pak přidáme ve vodě rozmíchané koření, kromě papriky a mouky, dále pak vepřový výřez a vše promícháme. Vepřový bok bez kosti a kůže nakrájíme na drobné kostičky, vepřové ramínko ( použít můžeme i méně vzhledné ovarové koleno) zbavené kůže umeleme nahrubo přes desku s otvory o průměru 6mm nebo nakrájíme nožem na kostičky. Vše přidáme ke spojce z hovězího masa a vepřového výřezu, přidáme sladkou a pálivou papriku, a vše promícháme v dobře držící těsto.

Plníme do skopových střívek a oddělujeme párky asi 100g těžké. Zavěšené na holích udíme 45-50 minut při teplotě asi 60 stupňů, pak je doudíme 20 minut při 90 stupních, nebo je dovaříme při teplotě 75 stupňů asi 10 minut.

Napsat komentář