Na debrecínské párky budeme potřebovat
(na 1 kg hotových párků )
- 0,5kg vepřového boku
- 0,2 kg vepřového ramínka
- 0,2 kg předního hovězího masa
- 0,1 kg tučného vepřového výřezu
- 30g hrubé mouky
- 5g mletého pepře
- 20g mleté sladké papriky
- 5g mletého kmínu
- 1,5g třeného česneku
- 2 g mleté pálivé papriky
- skopová střívka na klobásy
Postup
Hovězí maso umeleme přes desku s otvory o průměru 2mm a vymícháme s 50ml vody. Pak přidáme ve vodě rozmíchané koření, kromě papriky a mouky, dále pak vepřový výřez a vše promícháme. Vepřový bok bez kosti a kůže nakrájíme na drobné kostičky, vepřové ramínko ( použít můžeme i méně vzhledné ovarové koleno) zbavené kůže umeleme nahrubo přes desku s otvory o průměru 6mm nebo nakrájíme nožem na kostičky. Vše přidáme ke spojce z hovězího masa a vepřového výřezu, přidáme sladkou a pálivou papriku, a vše promícháme v dobře držící těsto.
Plníme do skopových střívek a oddělujeme párky asi 100g těžké. Zavěšené na holích udíme 45-50 minut při teplotě asi 60 stupňů, pak je doudíme 20 minut při 90 stupních, nebo je dovaříme při teplotě 75 stupňů asi 10 minut.