Zdravičko, je mi 23 let a dělám řezníka. Nejkrásnější práce. Jsem rád, že jsem začal mladej. Udržujte tradici českých zabijaček a vlastních dom. receptů. Nazdaj 🙂
Přeji krasný den muj děda byl řezník a toto žemeslo dělal ještě ve svych 81 letech mrzelo ho že jsem se šel učit instalaterem a od mtadí vím o čem to je v letošním roce jsem si dal předsevzetí postavil jsem letní kuchyn na zabíjačky a oprašil nařadí po dědovi vždyt sekera a kolíbka f,Mrazek Slany
Zdravím hledám řezníka na domácí zabijačku 180kg čuníka.Jako malej jsem viděl sposty zabijaček a pomáhal jsem při nich akorád když jsem míchal krev tak to bylo dost odporný.Mužete mě napsat na email Bejko14@centrum.cz pokud ste řezník nebo o nějakém víte.děkuji
Díky za super inspiraci, jsem z města, a zabijačka na mě působí dojmem něčeho poctivě venkovského 🙂 K obsahu bych měla jen jednu pozvánku – škoda, že v novinkách nemáte více upoutávek na zabijačky pro veřejnost, které se teď pořádají.
Zdravím ač jsme spoustu let u rodiču zabijeli čuniky,nikdy jsem presne nevedela co,kdy a jak.Letos poprve jsme si troufli sami,rady znamych,tapani v pameti a pak jsem objevila vase stranky…super!!!!U nas na Podripsku se temer vse dela stejne a je to výborné,teda u nasich.Nebyla jsem si jista nakupy a pripravou,jukla jsem do pc a zadny problem.Dnes budem udit,opet sedim u pc a ziram na vase rady…Samozrejme ne vse delam do detailu,chute jsou ruzne,zvyky,zkusenosti,zalezi na kazdem,prece domaci zabijecky jsou proto aby jsme si udelali sve domaci vyrobky a s chuti je..prominte…sežrali a podarovali sve zname.P.s..kroupy proplachujem taky..Díky za vase rady,super!!!!!
dobrý den hledám dobreho masaře který by uskutečnil zabijačku pro žáky střední školy zemědělské z okolí těšína v případě zájmu mne kontaktujte na email petlinek10@seznam.cz
Pěkný dne
Našel jsem náhodou tento WEB a předpokládám, že zde mohu nalezt odpověď na svůj rozhodovací problém. Chci si koupit kvalitní vykošťovací nůž, který by neměl jen sloužit na vykoštování vepřového. Ale nevím jakou velikost čepele mám zvolit 12cm nebo 15cm. Poraďte, jestli máte někdo s tímto zkušenosti. Děkuji mnokrát.
20 let po uvaření proplachujeme kroupy studenou vodou. Chtěl jsem se ochytřit a na tomto webu si mimo jiné přečetl, že se nemají po uvaření proplachovat a udělal to tak. Hrubá chyba!!!!! Uvařené kroupy propláchněte studenou vodou-nebudou se lepit.Ostatní rady celkem O.K.
Jaku koliv klobasu kovpim,je to stejne, je tam citit smrad,a chut řepkoveho oleje, proč???
jsem narodnostni Madarka, ze sedlaku,a zaklad priprav je na vepřoviím sadle,oleji,timiany, kminy a voloviny do klobas na patři,kazdy´,kdo si založi řeznictvi a chce zbohatnovt,at si nauci techologiji virobi,a ne leze do prdele Evropske unijiů.
Je to pravděpodobně tím že prase bylo krmené převážně kukuřicí pak sádlo neztuhne tak jako po ječmeni a pšenici.Věřte mi jsem větší chovatel prasat a prodávám prasata na domácí zabíjačky S Pozdravem Michal
Naši krmili prasce prevažne kukuricou a masť vždy stuhla. Problém bude v teplote pri škvarení a dĺžke doby vytápania masti
toto som našiel – ….dochází k chemické přeměně nenasycených mastných kyselin na nasycené. Přítomnost nasycených mastných kyselin v tuku zvyšuje jeho bod tání a způsobuje tak jeho tuhnutí při pokojových teplotách.
Stránky které na netu dlóóóuho chyběly. Skvělé návody a recepty.
No a když už jsme u toho, může někdo srozumitelně vysvětlit špejlování?
Díky nettopyr@seznam.cz
Ahoj,přeji si,aby stránky běželi co nejdýl,neboť jako inspirace a návod je to k nezaplacení.
Zdravičko, je mi 23 let a dělám řezníka. Nejkrásnější práce. Jsem rád, že jsem začal mladej. Udržujte tradici českých zabijaček a vlastních dom. receptů. Nazdaj 🙂
Přeji krasný den muj děda byl řezník a toto žemeslo dělal ještě ve svych 81 letech mrzelo ho že jsem se šel učit instalaterem a od mtadí vím o čem to je v letošním roce jsem si dal předsevzetí postavil jsem letní kuchyn na zabíjačky a oprašil nařadí po dědovi vždyt sekera a kolíbka f,Mrazek Slany
Zdravím hledám řezníka na domácí zabijačku 180kg čuníka.Jako malej jsem viděl sposty zabijaček a pomáhal jsem při nich akorád když jsem míchal krev tak to bylo dost odporný.Mužete mě napsat na email Bejko14@centrum.cz pokud ste řezník nebo o nějakém víte.děkuji
Jsem řezník tak Ti přeji hodně zábavy při zabití mušíka. Hlavně opatrně
Díky za super inspiraci, jsem z města, a zabijačka na mě působí dojmem něčeho poctivě venkovského 🙂 K obsahu bych měla jen jednu pozvánku – škoda, že v novinkách nemáte více upoutávek na zabijačky pro veřejnost, které se teď pořádají.
Pane, děkuji za super info, super, super,super. Budu udit dle vašeho návodu a poto Vám mailem pošlu ochutnat, díky. 🙂
Super stanky, abych řek pravdu, tak domácí zabijačka je pro mně nejkrásnější svátek v roce.
Zdravím ač jsme spoustu let u rodiču zabijeli čuniky,nikdy jsem presne nevedela co,kdy a jak.Letos poprve jsme si troufli sami,rady znamych,tapani v pameti a pak jsem objevila vase stranky…super!!!!U nas na Podripsku se temer vse dela stejne a je to výborné,teda u nasich.Nebyla jsem si jista nakupy a pripravou,jukla jsem do pc a zadny problem.Dnes budem udit,opet sedim u pc a ziram na vase rady…Samozrejme ne vse delam do detailu,chute jsou ruzne,zvyky,zkusenosti,zalezi na kazdem,prece domaci zabijecky jsou proto aby jsme si udelali sve domaci vyrobky a s chuti je..prominte…sežrali a podarovali sve zname.P.s..kroupy proplachujem taky..Díky za vase rady,super!!!!!
dobrý den hledám dobreho masaře který by uskutečnil zabijačku pro žáky střední školy zemědělské z okolí těšína v případě zájmu mne kontaktujte na email petlinek10@seznam.cz
Pravděpodobně jste teotetik neznalý věci, ěkolik hodin v receptu uzení masa ……
Zdravím přečetl jsem si vaše recepty nějake vyzkoušim děkuji za typy..
zdravím, chtěl jsem poděkovat za vyčerpávající povídání o zabíjačce do nejposlednějších detailů je to super. díky Martin
opravdu je to vyčerpávající …. Autor je neznalec praxe a pouze překopírovává texty z jiných webů, které bohužel nejsou kompetentní
O jaké texty jde a odkud jsou překopírovaný?Děkuji za odpověd
Těžko je může kopírovat, nikde takhle souvislé informace nenajdu. Spíš si myslím, že ostatní kopírují odsud 🙂
Ahojky, mame stejny nazor jsou hodne dobry,nejlepsi.
Prosím o radu ako sa porciuje pecene prasiatko?
Hledame reznika. Jaka je prosim cena zabijacky? Piste na badyloff@gmail.com nebo volejte na 774003004. Dekuji
jsem řeznik takže mi nejde o penize ale o čest ..učtuji tak 200 až 300 plus nějakou vyslužku ale jen simbolickou..a dovoz na misto zabijačky..
Dobry den,muzu se zeptat odkud jste? Marne zhanim reznika v okoli Brna na domaci zabijacku.
Pěkný dne
Našel jsem náhodou tento WEB a předpokládám, že zde mohu nalezt odpověď na svůj rozhodovací problém. Chci si koupit kvalitní vykošťovací nůž, který by neměl jen sloužit na vykoštování vepřového. Ale nevím jakou velikost čepele mám zvolit 12cm nebo 15cm. Poraďte, jestli máte někdo s tímto zkušenosti. Děkuji mnokrát.
20 let po uvaření proplachujeme kroupy studenou vodou. Chtěl jsem se ochytřit a na tomto webu si mimo jiné přečetl, že se nemají po uvaření proplachovat a udělal to tak. Hrubá chyba!!!!! Uvařené kroupy propláchněte studenou vodou-nebudou se lepit.Ostatní rady celkem O.K.
kroupy se neproplachují,pak jsou ve výrobku jak broky ,mají být slizké,mají i lepší chut´a lepe vážou ,nazdar
Zdravim,
hladam nejaku sadu do 100 eur pre masiara.Nechcem kupit sadu ktora ma nekvalitnu čepel. Ak ma niekto navrhy sem s nimi.
Dik
Ahoj všem můžu poprosit o recept na domácí žemly na zabijačku??Díky Lukáš
Jaku koliv klobasu kovpim,je to stejne, je tam citit smrad,a chut řepkoveho oleje, proč???
jsem narodnostni Madarka, ze sedlaku,a zaklad priprav je na vepřoviím sadle,oleji,timiany, kminy a voloviny do klobas na patři,kazdy´,kdo si založi řeznictvi a chce zbohatnovt,at si nauci techologiji virobi,a ne leze do prdele Evropske unijiů.
Zdravím všechny,občas se nám stane že po vyškvaření sádlo neztuhne neví někdo proč?
Je to pravděpodobně tím že prase bylo krmené převážně kukuřicí pak sádlo neztuhne tak jako po ječmeni a pšenici.Věřte mi jsem větší chovatel prasat a prodávám prasata na domácí zabíjačky S Pozdravem Michal
Naši krmili prasce prevažne kukuricou a masť vždy stuhla. Problém bude v teplote pri škvarení a dĺžke doby vytápania masti
toto som našiel – ….dochází k chemické přeměně nenasycených mastných kyselin na nasycené. Přítomnost nasycených mastných kyselin v tuku zvyšuje jeho bod tání a způsobuje tak jeho tuhnutí při pokojových teplotách.
Je pravda,že dřív se normálně krmilo kukuřicí a sádlo stuhlo,takže jedině asi ta teplota při škvaření.
Sádlo na začátku škvaření jste podlil větším množstvím vody.
mozna davate vic vody na zacatku,krmenim bych teda rekla ,ja ,jsou spis blativy skvarecky,sadlo by melo ztuhnout vzdycky.
Stránky které na netu dlóóóuho chyběly. Skvělé návody a recepty.
No a když už jsme u toho, může někdo srozumitelně vysvětlit špejlování?
Díky nettopyr@seznam.cz
Se špejlováním jsem měl také problémy než jsem si pořídil „hrot na špejle“. Mrkni na: https://www.obchod.heroldreznickepotreby.cz/84-hrot-na-spejle.html
Příjemné špejlování….:-)