Kniha návštěv

141
Komentujte

avatar
79 Komentovat vlákna
62 Odpovědi na vlákno
0 Sledující
 
Nejvíce reakcí na komentář
Nejžhavější vlákno komentáře
1 Autoři komentářů
PetrztzVáclavLeošBino Autoři posledních komentářů
  Odebírat  
Upozornit na
Václav
Host
Václav

Dobrý den, určitě by se tady hodila rubrika s adresama farmářů kteří prodávají maso takzvaně ze dvora. Řazení řeba dle okresů. Za zvážení díky.

Titulek
Farmář
Leoš
Host
Leoš

Ohromný recept Zabijačková domácí paštika. Vůbec tam nejsou játra

Titulek
Paštika bez játer?
ztz
Host
ztz

dddd

Petr
Host
Petr

Jsem ze střední Moravy a paštika bez jater se tady dělá běžně.
Kdyby se to nejmenovalo “paštika” ale “vepřová pomazánka” bylo by to pro “strážce norem” asi víc košer, ale je to klasika místních zabijaček.

Petr
Host
Petr

Dobrý den, super stránky a super inspirace. Neměl by někdo tip na pěkný návod, jak vyvázat špekáčky? Nic kloudného jsem po netu nenašel. Díky.
Značka spěchá! Potřebuju to večer

Titulek
Vyvazování špekáčků
Jan
Host
Jan

Mám dotaz na recept nejlepší krkovice. Peče se odkrytá nebo zakrytá druhým pekáčem či alobalem?

Titulek
krkovice
Zabijačky.cz
Host
Zabijačky.cz

Nejdříve pod alobalem, a pak pro krásnější kůrčičku dopékáme na prudko , tak půl hodiny, a je potřeba podlévat 🙂

Draha
Host
Draha

Já peču krkovici nejdříve přikrytou a pak odkrytou a to 1/2 na 1/2.Začínám tak v 7.30hod a končím před 12hoinou podle velikosti.Peču velice pozvolna.Je lahodná nevysušená.

pajánek
Host
pajánek

napište někdo prosím vás…vyčerpávajícím způsobem popsat jak vyrobit šušenou šunku, děkuji vám velmí pěkně…

Titulek
sušené šunky
Pavel
Host
Pavel

Prosím jak zjistím živou váhu prasete,když čistá váha po vyvržení je třeba 20kg je na to nějaký přepočet.Děkuji

Titulek
váha
Pavel K.
Host
Pavel K.

20 x 1,285 = 25.7 kg v živém.

david
Host
david

Úplně universální odpověď není, výtěžnost se koriguje dle celkové hmotnosti čuníka. Jiná bude u malého na gril, jiná u dorostlého na domácí porážku-

vlaha
Host
vlaha

přepočet (koeficient) je 1.23 . to platí u prasat v běžné porážkové váze cca 120 kg, u tak malého prasete nelze počítat s tak velkou výtěžností, podíl vnitřností,krve, střev a jejich obsahu,mč. měchýř, pohl. orgány , a další je větší, takže prase v živé váze 123 kg má hmotnost ,,mrtvého,, , vyvrženého asi 100 kg,zde též, ale může záležet na plemeni, stáří ….vaše sele by po přepočtu mělo asi 25 kg, ve skutenosti spíš asi 28 i to je důležité , jak před vážením živé, bylo tzv, vylačněno -o hladu…..závěrem – je počítáno asi s 1/4 odpočtu

Pavla
Host
Pavla

Podle váhy ledvinek,řezník vždy zvážil,a podle toho odhadl váhu prasete,snad někdo upřesní.

Zdenka
Host
Zdenka

Moc děkuji za rychlou odpověď !!! Jen mi to ještě nedá se nezeptat, v místní malé rodinné masně mně nabízí pomletí masa, tak to zvažuji , ale zase ho nenaložím v kostkách jak je v receptu, mohla bych naložit i to mleté? Ale jak dlouho by mi to pak mohlo vydržet v lednici na naložení? Mám i doma mlýnek, ale plánujem zpracovat přes 10kg masa, tak by to bylo částečné ulehčení, tak nevím. Předem moc děkuji Zdenka

Titulek
naložení
Zdenka
Host
Zdenka

Dobrý den, máme v plánu se pustit s manželem do klobásek, jen se chci zeptat, když máme 3 malé děti, jestli by to nešlo bez rychlosoli!!! Předem moc děkuji Zdenka

Titulek
Rychlosůl
lLukáč
Host
lLukáč

Domáce klobásky robím už veľa rokov. Rychlosoľ do ních zásadne nedávam. Solím obyčajnou soľou. Dáva sa 2 % soli na 1 kg mäsa. Ak chcete klobásky pre deti doporučujem použiť soľ v pomere 1,8 % na + kg mäsa.
Prajem dobrú chuť

lLukáč
Host
lLukáč

Oprava

V závere +kg opraviť na 1 kg

ďakujem

Vladimír
Host
Vladimír

Rychlosůl v žádném případě, to už by nebyly domácí.

Mirek
Host
Mirek

oba pašíci jsou již v mrazaku maso vyborny tim že dostavaly take vojtěžku maso tmave jak hovězí a vyzrale o tom se muže řeznikum jen zdat za mesíc přivezu selata

Titulek
Sezona 2016
Mirek
Host
Mirek

Dobrý den, v receptu na vinnou klobásu uvádíte namočit housky v bílém víně. Ve fotogalerii máte housku namočenou v mléce. Co je tedy správně? Děkuji za odpověď Mirek

Titulek
Vinná klobása
Zabijačky.cz
Host
Zabijačky.cz

Je to špatná fotografie , omluva. Namočena je v bílém víně

Mirek
Host
Mirek

dat mi někdo do zabíjačkověho gulaše papriku tak to letí oknem

Titulek
sazona 2015
Mirek
Host
Mirek

tak v sobotu začíname

pajánek
Host
pajánek

dejte sem pane recept na pravý zabijačkový guláš…on se prý ani nemá vařit na plotně, ale má se péct…a když zahustit…tak jedině mozečkem?Jinak prý tam patří všechem pajšl, jazyk a i maso a podlévá ve zásadně vývarem z ovaru a jitrnic…Pražák a ví o zabijačkovém guláši co…dle ortodoxních tam nemá být ani cilule…má to prostě být čistě x druhů vepřových mas, pečeno – dušeno v troubě…tak že žádné pančování ničím…jen sůl a to mořská bez jódu a pak kvalitní pepř…co vy na to…

Ruža z Moravy
Host
Ruža z Moravy

Dxela mne potěšilo, že jste si našli na mém blogu povídání o zkušenostech čtenářů o zabijačkách. Taky je dobré, že je tam odkaz na tento určitě velmi užitečný web. Dám ho do současné Kavárny listopadové, může se někomu hodit. Zdravím.

Titulek
Domácí zabijačky
Zabijačky.cz
Host
Zabijačky.cz

Děkujeme za zprávu, ten článek o kterém hovoříme najdou všichni na https://ruzenka.blog.cz/1310/nebudete-mit-zabijacku
Je moc pěkný, doporučuji přečíst

Kuba
Host
Kuba

Děkuji,velmy naučné stránky konečně sem našel něco od kuď se můžu nečemu naučit a vyskoušet si 🙂

Titulek
Začínající řezník
Máška
Host
Máška

co to čištění žaludku na videu dobrou chuť

Titulek
video
Mirek
Host
Mirek

zdravím jak se připravujete už máte doma selata na výkrm a jak Vám baštěj vnučka už jim dala jména Franta a Tonda

Titulek
sezona 2015
Lukáš Moucha
Host
Lukáš Moucha

Krásný nový rok, hodně úspěšný jako ten loňský ať se vám všem okolo daří a řezníkům zvláště!

Titulek
P.F 2015
JIŘÍ
Host
JIŘÍ

DOBRÝ DEN.
PROSÍM O RADU JAK VYROBIT KVALITNÍ PRÁT-SPOJKU DO KLOBÁS.
KOLIK VODY POPŘÍPADĚ LEDU NA 1 KG PRÁTU.JE POUŽITELNÝ MIXÉR.PŘEDEM DĚKUJI ZA RADY..

Titulek
JAK NA PRÁT,,,?
Zabijačky.cz
Host
Zabijačky.cz

Nechte hovězí maso uležet den dva , pokrájené na kostičky a pak ho opakovaně umelte v mlýnku s co nejmenší deskou 2 nebo 3mm .
Pak postupně mícháme, s vodou opatrně, prát by neměl být rozbředlý, blátivý.
Pokud máte strach o teplotu, zkuste to teď v zimě venku, tam vám prát nezteplá

barbakan
Host
barbakan

Pokud dělám dražší spojku do klobás, dávám poměr masa 3/1, což znamená 3 díly vepřového a jeden díl hovězího masa. Led nepoužívám, proč taky a vody tolik, aby se směs dobře promísila, pokud nepoužíváte míchačku. Směs se musí mísit dlouho a kdy to poznáte, že to stačí? Vytvoříte ze směsi placku ve tvaru karbánátku a tu si přilepíte na dlaň a pokud je přilepená více než 10 vteřin, je hotovo.*) Levnější spojka je ta, že uvařím veškeré kůže, které zůstaly z vepř. bůčku a vychladlý vývar přilévám do směsi na klobásy a míchám tak dlouho….*) Viz výše.Zaručuji se, že takto… Číst vice »

Mirek
Host
Mirek

dneska jsme dokoupili ve vekloobchodě v Rakovníku vše co jsme potřebovali Čendovi ze Zlonic se to líbilo sezona muže začít a jakse připravujete vy

Titulek
SEZONA 2014
Zabijačky.cz
Host
Zabijačky.cz

My podobně 🙂 Jedna zabijačka v pátek, další za týden