Opláchnuté vnitřnosti před dalším zpracováním podle potřeby rozdělíme, odstraníme nevhodné části a vypereme.
- vepřové srdce rozřízneme, zbavíme zbytků krve, vypláchneme, odstraníme tuk, blány a aortu
- vepřová játra odřízneme bez poškození žlučníku a omyjeme studenou vodou
- vepřové ledviny rozřízneme , odstraníme tuk, vykrojíme močovody a nakrájíme na plátky. Plátky máčíme asi 1/2 hodiny ve vlažné vodě a potom je důkladně propláchneme v tekoucí vodě
- vepřovou slezinu nakrájíme, asi 1/2 hodiny máčíme ve vodě, a pak opláchneme pod tekoucí vodou
- vepřový jazyk zbavíme mandlí a opereme pod tekoucí vodou
- vepřová jícen rozřízneme, vyčistíme, opláchneme pod tekoucí vodou
- vepřové plíce po délce rozřízneme a také dobře propereme