Čištění vnitřností

Opláchnuté vnitřnosti před dalším zpracováním podle potřeby rozdělíme, odstraníme nevhodné části a vypereme.

  • vepřové srdce rozřízneme, zbavíme zbytků krve, vypláchneme, odstraníme tuk, blány a aortu
  • vepřová játra odřízneme bez poškození žlučníku a omyjeme studenou vodou
  • vepřové ledviny rozřízneme , odstraníme tuk, vykrojíme močovody a nakrájíme na plátky. Plátky máčíme asi 1/2 hodiny ve vlažné vodě a potom je důkladně propláchneme v tekoucí vodě
  • vepřovou slezinu nakrájíme, asi 1/2 hodiny máčíme ve vodě, a pak opláchneme pod tekoucí vodou
  • vepřový jazyk zbavíme mandlí a opereme pod tekoucí vodou
  • vepřová jícen rozřízneme, vyčistíme, opláchneme pod tekoucí vodou
  • vepřové plíce po délce rozřízneme a také dobře propereme

 

Napsat komentář